SYDSIDEN

Hvis man nogensinde skulle friste sig til at snakke om en stemningstribune, kan man roligt starte samtalen ved Sydsiden. Der var en gang, vi kaldte den Faxe-tribunen, og selvom den nu går under et andet navn, er det stadig den samme beton, vi har stået på, siden slutningen af det forrige årtusinde. Selvom der sikkert er pladser på stadion, hvor overblikket er bedre, sværger vi til at stå her – side om side – og hjælpe vores Brøndby IF inde på banen. Og vi gør det med liv og sjæl.

For at understøtte Sydsidens fortsatte udvikling er der indført følgende særskilte regler på tribunen. Disse regler påvirker kortholderes rettigheder for adgang til eventuelt faste pladser og forkøbsretter.

Sydsiden Øvre som stemningstribune

Sydsiden Øvre vil til udvalgte kampe blive omdannet til et ekstra stemningsafsnit. Dette betyder konkret, at de relevante afsnit omdannes fra faste siddepladser til stående, unummererede pladser.

Dette tiltag vil ske til kampe, hvor det forventes, at efterspørgslen efter billetter til stemningsafsnittet langt overstiger kapaciteten på Sydsiden Nedre. Som udgangspunkt kan dette tiltag forventes at være i brug til alle kampe mod FC København og til andre udvalgte kampe i 3F Superligaen og i europæisk regi.

Alle berørte sæsonkortholdere vil blive kontaktet direkte med relevant information i god tid før kampe, hvor Sydsiden Øvre aktiveres som stemningstribune.

Hvem bliver påvirket af ændringerne?

Det er kun sæsonkortholdere og kortabonnenter i de fremhævede afsnit, som vil blive påvirket af tiltaget.

Hvordan bliver du påvirket af ændringerne?

Til kampe hvor Sydsiden Øvre aktiveres som stemningstribune, vil det være påkrævet, at alle påvirkede kortholdere trækker en billet til kampen. Hvis en kortholder ikke trækker en billet, vil denne ikke have adgang til kampen.

Sæsonkortholdere og kortabonnenter på Sydsiden Nedre vil kunne trække en billet på enten Sydsiden Nedre eller Sydsiden Øvre.

Sæsonkortholdere og kortabonnenter på Sydsiden Øvre vil kunne trække en billet til hvilket som helst sted på stadion, hvor der er ledig kapacitet.

Hvem bliver påvirket af ændringerne?

Det er kun sæsonkortholdere i de fremhævede afsnit, som vil blive påvirket af tiltaget.

Hvordan bliver du påvirket af ændringerne?

Til kampe hvor Sydsiden Øvre aktiveres som stemningstribune, vil det være påkrævet at alle påvirkede kortholdere trækker en billet til kampen. Hvis en kortholder ikke trækker en billet, vil denne ikke have adgang til kampen.

Sæsonkortholdere på Sydsiden Nedre vil kunne trække en billet på enten Sydsiden Nedre eller Sydsiden Øvre.

Sæsonkortholdere på Sydsiden Øvre vil kunne trække en billet til hvilket som helst sted på stadion, hvor der er ledig kapacitet.

Kort til Sydsiden Nedre

Begrænsning på antal kortabonnementer

For at optimere antallet af fremmødte kortholdere og ledige billetter på tribunen, er der indført en begrænsning på 2.750 kortabonnementer med automatisk adgang til denne sektion.

Du kan stadig sikre dig din faste adgang til Sydsiden Nedre ved at købe et billetabonnement til Sydsiden. Du skal blot aktivere dit kort inden en hjemmekamp for at have adgang.

Du kan læse mere om hvordan billetabonnementet fungerer her.

Udnyttelseskrav for kortabonnementer

Kortabonnementer på Sydsiden Nedre skal være forbeholdt personer, som kommer til de fleste hjemmekampe. Dette sikrer, at så få pladser på Sydsiden Nedre står unødvendigt tomme.

Der vil derfor fremover være et krav om en udnyttelse på minimum 70% af kampene over en tolv-måneders periode for kortabonnementer på Sydsiden Nedre. Er et kort udnyttet til færre kampe end dette minimum, forbeholder Brøndby IF sig retten til at nedgradere abonnementet til et billetabonnement.

Udnyttelseskravet er kun gældende for kortabonnementer på Sydsiden Nedre. Hverken kortabonnementer på Sydsiden Øvre, Svinget eller billetabonnementer på Sydsiden er påvirket af dette krav.

Forkøbsret på Sydsiden til europæiske kampe

Sæsonkortholdere har forkøbsret til europæiske hjemmekampe, men der gælder imidlertid særlige regler for Sydsiden, da ståpladser ikke er tilladt i UEFA-regi.

Nedenfor kan du se, hvordan forkøbsretten fungerer for kortholdere på hele Sydsiden til kampe henholdsvis med og uden sæder på Sydsiden Nedre.

Kampe med sæder på Sydsiden Nedre

Til kampe med sæder på Sydsiden Nedre vil denne del af tribunen have nedsat kapacitet til 2.750 personer.

Sæsonkortholdere med en placering på 2.750 eller bedre på fordelslisten vil have garanteret forkøbsret til kampen. Din plads på fordelslisten afhænger af, hvornår dit sæsonkort er købt, og om det er fornyet fra sidste sæson eller et nykøb.

Udnyttes den garanterede forkøbsret ikke, går retten videre til de resterende sæsonkortholdere på listen.

Pladserne på Sydsiden Øvre vil være nummererede, og sæsonkortholdere til denne del af tribunen vil have forkøbsret til den sædvanlige plads.

Kampe uden sæder på Sydsiden Nedre

Til europæiske kampe uden sæder på Sydsiden Nedre vil denne del af tribunen være lukket. Det betyder, at der vil være forkøbsret til Sydsiden Øvre blandt alle Sydsiden-sæsonkortholdere efter først-til-mølle-princippet. Pladserne vil være unummererede.

Det betyder derfor også, at sæsonkortholdere på Sydsiden Øvre ikke har forkøbsret til deres faste plads, og sæsonkortholdere til Sydsiden Nedre og Øvre vil altså have lige stor chance for at få plads på Sydsiden.

Det forventes, at kampe kun vil blive afviklet uden sæder på Sydsiden Nedre til kampe i europæisk regi, hvor der forventes meget lav efterspørgsel.

Forkøbsret på Sydsiden til europæiske kampe

Kortholdere har forkøbsret til europæiske hjemmekampe, men der gælder imidlertid særlige regler for Sydsiden, da ståpladser ikke er tilladt i UEFA-regi.

Nedenfor kan du se, hvordan forkøbsretten fungerer for kortholdere på hele Sydsiden til kampe henholdsvis med og uden sæder på Sydsiden Nedre.

Kampe med sæder på Sydsiden Nedre

Til kampe med sæder på Sydsiden Nedre vil denne del af tribunen have nedsat kapacitet til 2.750 personer.

Alle kortabonnementer på Sydsiden Nedre vil have førsteret til disse pladser. Pladser, som ikke er købt af denne gruppe, vil herefter blive tilbudt til personer med et billetabonnement på Sydsiden og herefter udbydes i frit salg.

I tilfælde af at Sydsiden Nedre er udsolgt, vil personer med billetabonnement til Sydsiden blive tilbudt andre ledige pladser.

Pladserne på Sydsiden Øvre vil være nummererede, og sæsonkortholdere til denne del af tribunen vil have forkøbsret til den sædvanlige plads.

Kampe uden sæder på Sydsiden Nedre

Til kampe uden sæder på Sydsiden Nedre vil denne del af tribunen være lukket.

Det betyder, at der vil være forkøbsret til Sydsiden Øvre blandt alle personer med kortabonnement eller billetabonnement til Sydsiden Nedre eller Øvre. Pladserne vil blive fordelt efter først-til-mølle princippet. Pladserne vil være unummererede.

Det betyder derfor også, at sæsonkortholdere på Sydsiden Øvre ikke har forkøbsret til deres faste plads.

Det forventes, at kampe kun vil blive afviklet uden sæder på Sydsiden Nedre til kampe i europæisk regi hvor der forventes meget lav efterspørgsel.